Dag 06 - Min dag

Ohoj, ja är sjuk så min dag består inte av mycket. Idag så jobbar jag fortfarande på att ta igen förlorad sömn från helgens mördarjobb pass. Min enorma förkylning har dock börjat lämna mig lite så kan faktiskt anbdas ordentligt nu. Men näsan rinner fortfarande likt nigarafallet och ja tror ja har tappat hörseln på ena örat förutom ett tyst dunkande innanför skallbenet.

Iallafall så vaknade jag där runt 12tiden och förflyttade röven från sängen till vår stora nya allför mysiga soffa. Slog igång ett avsnitt Big bang theory och låg och kramades med lilla Nelly. Börjar dock bli lite less på att int se dagsljus. Igår rullades Dumma mej, Lejonkungen, 28 dagar senare och Avatar på tv:n.

Sen tog ja en lååång vaarm dush och mailade Rolle om min nästa tatuering, eller nästa och nästa snarare, göra klart den påbörjade. Så nu sitter ja här i min vita morronrock, klockan är 14.44 och ja känner mej extremt ensam.. Kanske dags för att försvinna in i filmvärldens slukande värld igen..

Krya på mej.

Dag 05 - Vad är kärlek ?

Detta är en ständigt återkommande fråga, och ja tror att varken jag eller nån annan har ett konkret svar på frågan. Kärlek kan vara så mycket, de kan vara kärlek till sin familj, sina vänner, sin partner, sitt djur eller sin hobby. Men hur ska man då definiera kärlek, en kär lek ?

Ja ordet i sig säger väl en hel del om allt, en lek, en kär lek, något man måste ha, man måste vinna. För är de inte så att de bästa är när man är älskad av nån. Kärlek för mig är när någon håller en kär, någon vill hålla om en och säga hur mycket personen tycker om en. Men samtidigt är kärlek för mig bara en vän som ringer och frågar hur de är när man är sjuk, eller skrattar med en åt nått som egentlligen inte är kul. Någon som alltid ställer upp.

Kärlek är en sån otroligt stark känsla, en känsla som kan fylla hela kroppen med värme, men samtidigt få en att göra dom mest dumma saker. Så kärlek är en svår fråga, eller enkel att fråga men svår att besvara.

Kärlek är något som bara är, man ser de inte, de bara är..

You can't see it with your eyes hold it in your hand
But like the wind that covers our land
Strong enough to rule the heart of any man this thing called love


Dag 04 - Detta åt jag idag

Måste ju ha vart nått av de töntigaste man kan skriva om, vem bryr sej om va andra äter ? Men men, listan ljuger inte..

Idag, torsdag, går dagen precis som i mina vanliga rutiner. Har ett väldigt inrutat liv har ja upptäckt, samma sak varhe dag.. Eftersom att ja jobbade idag så blev de Fil och banan med en ostmacka till frukost, en bakad potatis och sallad till lunch och en sallad till middag.

De är så mina dagar brukar vara, kan se morgondagen också, fil till frulle, gröt eller fil till lunch och varierande till middag. Jobbar i resturangen imorrn så då blir de leftovers från buffén :)

Dag 03 - Mina föräldrar

Jag är ett såkallat skilsmässorbarn, jag har en mamma och pappa på skilda håll.. eller skillda och skilda, båda bor på samma gata. Ironi ? Jag har den bästa mamma en människa kan få, denna mor bor jag fulltime hos. Min mamma är frisör och egenföretagare, same same. De är hon som sköter om min fina look. Min mamma är min bästa vän, nån ja kan prata me allt om och som alltid kommer med fina lösningen om ja har problem.

Ja släktar nog mest på min kära mor, vi är väldigt lika i sättet. Omän vi kan ha väldigt skilda åsikter så får vi båda vår röst hörd. Mamma är en partydrottning och aldrig sen att hitta på nått kul. En tuff brud i lysförpackning, även hon born and raised här i piteå. Hon är nyfyllda 46 år ung, eller de kanske man int får säga högt ;)

Hon är även tillsammans me en skön kille vid namn Örjan, kanske skulle nämna att hon själv heter likt mitt mellannamn Ulrika. Javet inte hur man ska beskriva henne, hon är bäst helt enkelt.

Sen har vi min pappa Ove, ett seglar freak och lärare som även han har näsan djupt nere i musikens sköna toner. De gillas, han bor i ett trefärgat hus tillsammans me sin fru Camilla och lilla söta dottern Svea. Han kör en toyota kombi som ja fått agera bogserbil för många gånger ;) Han har sin ögonsten segelbåten Feelgood, en båt som fått känna på alltfrån danmarks vattenstänk och sthlm skärgårds solnedgångar.

Silvertejp är gubbens bästa vän, man brukar säga att de som inte pappa kan laga med silvertejp måste kastas, och de stämmer bra, spelar ingen roll om de är bilar eller kläder, allt går me silvertejp ! 

Jag och pappa har haft våra tvister, på gott och ont, men i dags läget rockar vi på hans slueskonserter och snackare andra världskriget ihop. De funkar, man kan väl säga Dont sing about the old days.


Javet inte, de är svårt att beskriva ens päron. Dom bara är. Päron är alltid päron, lets leave it at that.


Dag 02 - Min första kärlek

Hmm.. min första kärlek, definiera kärlek. Menas då den första jag blev "kär" för isf var de typ 4 i en lite pojke som hetter Micke som gick i min klass, som samtidigt var typ min bästa polare. Eller var de första killen som ja fick fjärilar i magen för som hette Anton, som ja träffade när ja kanske var 13 ? Eller var de första killen ja verkigen verkligen älskade som är min nuvarande kille(fästman?) Mange, ja vi är förlovade sen ett halvår tillbaka. Skulle nog tro att min första kärlek var Anton.

Kommer ihåg att de  var vinter och jag och familjen var i Kåbdalis i sedvanlig ordning, minns inte riktigt hur vi möttes men de gjorde vi iaf (såklart..). Och vi åkte tillsammans hela dagen, han var ett år äldre än mig och åkte snowblades medans jag åkte snowboard. Hade bara åkt nått år så var jättenervös över att ja skulle ramla eller liknande och göra bort mig. Vilket jag iof gjorde men tror inte han såg de.

Sen när jag kom hem så pratade vi jätte mycket över msn och sms. Vi var egentligen inte tillsammans länge, för kommer ihåg att mina tjejkompisar tyckte han var lejd och man kunde ju inte vara tillsammans me nån som var ful. Så gjorde slut. Kom igen, dont hate me, ni minns väl hur de var att vara nyfylld tonåring, osäker på me mesta och väldigt mån om att vara okey.. Blä hör hurde låter men så var de iallafall.

Sen sprang vi på varandra lite titt som tätt och varje gång var de nått som bubblade i magen, vi gick på bio på alla hjärtans dag och hånglade i biosalongen haha. Kommer ihåg att vi såg Casanova, att ja sen fick reda på att han var en skithög hör ju till ett annat kapitel. Men ja, de var nog min första kärlek..

Dag 01 - Om mig

Mitt fullständiga namn är då Märta Ulrika Lundmark, jag har vandrat på denna jord i 19 år varav 13 av dom åren vart bosatt i Piteå Stad. Dom tidigare åren av mitt liv kröp ja omkring i Umeå. Anyway så är jag tillsammans med en underbar pojke vid namn Magnus och vi har gängat dom senaste 2nånting åren. Jag röstade rött i valet och är vegeterian, träningsnarkoman, johnny cashfan och jäävligt awesome.

Jag är en sån tjej som man skulle kalla för pojkflicka, en sån tjej som umgås mest med killar och bryr mej inte så hårt om smink och mode utan sätter på mig de ja gillar och sminkar mej dom dagarna jag ids. Jag tycker de är kul att köra omkring i min svarta mercedes och lyssna på skön musik. I gymnasiet gick jag Energiprogrammet vvs, alltså rörkrökare. Kanske lite bittersweet just nu med tanke på att sista året kom jag på att de inte alls var vad jag ville bli. Jag var ensam tjej på hela linjen men hade rackarns kul ändå, gick med 15 härliga grabbar och varje dag var de skratt och tokigheter. Nu när jag tänker tillbaka på dom tre åren så kommer ja inte ihåg att ja nånsin haft tråkigt, utan snarare tvärtom, vi hade nog lite för kul ibland.

Jag är en rocker ut i fingerspetsarna, vilket mina päron fått erfara många gånger då dom härt mig lyssna på deras gamla 70tals dängor så som Ramones, led zeppelin, guns n roses, skynyrd you name it. Gammal rock n' roll is the shit. jag är väldigt musikalisk i ren allmänhet, musiken är min drog sjunger/spelar själv en hel del. Min stil är nog en shysst band t-shirt, ett par svarta jeans och ett nitbälte. Ja, dedär me gina tricots girlygirl kläder är inget för mig. Tatueringar är min fetish och jag har själv några snygga tavlor bränd på kroppen.

Hur som helst så jobbar ja för nuvarande på Pitehavsbad inom resturangbranshen, vilket iof är så långt ifrån min utbildning man kan komma, men int gör de nå eftersom mina planer ändå är att plugga vidare till Brandman. Javet inte riktigt hur min framtid ser ut, men varför sukta och ha ångest över nått som händer sen. Live by the day dudes.

Javet inte riktigt hur man ska presentera sig själv utan att låta för självgod, men samtidigt varför leva enligt jantelagen och skymma utan sig själv ? Ja, sånna frågor ligger ja och funderar på på kvällarna, är nog lite av en filosof. Jag har alltid vart självstädnig och haft mina åsikter om de mesta, vilket kanske inte alltid uppskattats, eftersom de verkar störa folk att man faktiskt har en röst och gör sej hörd. Hmm..

Förutom mitt intresse för musiken så är nog snowboarden min stora kärlek (efter mange givetvis), vad är bättre än en fin vinterdag, puderblandad hård backe och nyvallad bräda, glida nerför backen med shysst musik i lurarna och ta en öl på afterskin ? aah inte mkt som slår de.

Ja, jag är jag och mer finns de väl egentligen inte att säga om de. Peace out peeps.



It's alive !

Ja belive it or not.. jag lever. Gillar dock att folk ändå kollar in min utdöda blogg lite då och då, såg på min fina vän Lindas blogg en lista me olika dagar och tänkte, vafan int ska väl jag va sämre utan ja hänger på och gör likadant. Då har ja ändå nått att skiva om. Så i 30 dagar kommer de bli dagligt uppdate. Woho för mej va får se hur länge de håller ;)

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick

RSS 2.0