Helnöjd 19åring..

..och lagomt fjantig ;)



Dock till the downside, ja har åkt på årets förkylning och de är kallt ute. Men snart är de midsommar och sjösports vilket blir legen..what for it..dairy..


19 goes Maiden..

Ett år äldre, ett år smartare.. eller hur var dedär nu ? Ja hur som helst så firades min 19onde födelsedag idag. Började med att ja fick 170000 grattis på facebook typ 00.03 vilket påminde mig om att ja faktiskt fyller år, att ja faktiskt växer och blir gammal. Sen imorse när ja vaknade hade ja lika många i inkorgen vilket gjorde mej väldigt glad, givetvis. Drog på jobbet och hade lite sk. utbildningsdagar och fick mer grattis. Alltid kul att fylla år under arbetstid.. ;)

När jag väl kom hem vankades de tårta och pakeeet. Gissa vad det innehöll ? Håll i er.. Två flygbiljetter till sthlm och två biljetter för att där gå på festival och se IRON MAIDEN BABY !!!! Även kallad sonisphere festivalen, som även gästas av motley crüe, alice cooper mfl. Snacka nöjd tjej här !! höjdpunkten blir givetvis Maiden.

Så nu blir de spara spara spara för den 6 aug sticker vi, jag och älsko ! De kommer bli helt totalt awesome.



De står alltså Ajrån Mäjdän på tröjan vilket ja först inte fattade haha ;D



MAGISKT !!


Time is running out..

Tiden.. Tiden är ett jobbigt faktum i livet, tiden har så otroligt stor betydelse och avgör vidare hur livet ska arta sig. Folk brukar använda just den frasen "med tiden.." men vad händer med tiden ? vars tar allt vägen,allt som försvinner med tiden ? Finns det nått hålrum i univerum där tidens förlorade ting hamnar ? Jag skulle gärna vilja besöka den platsen isf. Jag vill få tillbaka saker som tiden tagit ifrån mej.

Just på senare tid så känns det som att jag förlorat mycket.. eller förlorad och förlorat, borde väl snarare säga att tiden var inne att gå vidare. Studenten, balen, hela min skolgång är numera bakom mig, hela min barndom är utom räckhåll för nu Märta, nu är du vuxen. Jag fyller 19 om några dagar så nu är jag inte heller längre den där 18 åringen som nyss lagligt fått gå in på krogen, tagit körkort osv, nu har allt detta gått att blivit en slags vardan, en tristess.

De suger, jag får panik när jag tänker på hur snart allting är. Det slår mig att allt kul man gör är lika fort över, livet går i en sorts cirkel där man vaknar och sover då har de gått ännu en dag, ännu en tid framåt i livet. Hur gör man då om man bara vill stanna av och vara för en stund ? Bara stanna tiden och leva i de exakta ögonblick man befinner sig i. De känns som att man ska uträtta massor med saker på kort tid och samtidigt som man har det kravet att bli nått så ska man hinna bara vara också, hur hänger de ihop ? Nej just de, jag är ju vuxen nu då ska man ju inte tänka så, då ska man prodcera.

Sen dedär med tiden, det som suger mest är alla människor som passerar en i tiden. Alla bästa vänner man har och haft. När man var liten och bara var ute och lekte i parken, man träffade nya kompisar varje dag och de rörde en inte mycke när dom försvann. Sen växte man upp, tiden kom ikapp och man brjade högstadiet, Man träffade nya vänner där också, man fick en klass som växte tillsammans. Men efter nian när man inte längre tvingades ihop varje dag dog vissa vänskaper ut. Sen kom gymnasiet, en ny start, nya människor. Även där fick man vänner men även där hinner tiden ikapp och man skiljs åt. De gräver i mig när jag tänker, är man verkligen riktiga vänner eller är de bara en artighetsfras för att klara vardagen ?

Tidens tand har en förmåga att slita tag i oss allihop, vissa klarar krisen inte andra. Jag tror jag har förlorat min bästa vän till tiden, vilket gör mig väldigt lessen. Men jag får väl vänta med tiden, för är de inte så att tid går förlorad men även att tiden läker alla sår.



EN3A TJALALALALAAA!!

FÖR VI HAR TAGIT STUDENTEN, FÖR VI HAR TAGIT STUDENTEN, FÖR VI HAR TAGIT STUDENTEEEEN ! FYFAN VA VI ÄR BRAA !!

Va mer kan man säga egentliten, vaknade på morron och gjorde mej klar för att fara så skolan och lyssna på nåt crap me alla lärare. Sen vart de avslutnigen me mentorerna innan de var utspring. Höll på att lipa hela tiden. Sen var de flak med stora högatalare och awesome musik poppandes me stark bas, de  va champange, de va skrik och de va skratt.

Sen var de direkt hem för att träffa alla gäster, där var smörgåstårtan som ja tjatat om i typ två månader hah, de var mer champange. Fick en splonkarns ny dator (laptop BOYAH!) av familia och en fotoskrivare av älsklingen, fick en jättefin ring av kusiner och pengar´, massa pengar :D

Efter detta började folket rulla in, de vart party ännu mer champange och skratt och skrål. Sen givetvis utång på kalles där en riktigt slisk-klysche-tönt bjöd på en drink, tog den och gick kan man säga hah. Vi partade vidare till in på natten innan älsk hämtade mej, käkade lite smörgåstårta och stupade i säng.

Vaknade morron efter utan röst, belive me HELT utan röst. Men som plåster på såren gick vi ett gäng och käkade på Thai garden. Hann lipa en gång också, om de var av trötthet, utmattning elle vemod  vet ja inte. men lessen var ja, tror de va mest för att allt nu är slut. Over, finito.

En gång hade jag en bal, en underbar klass, en student.. nu har ja vuxenlivet. Kul ens..



Likt askungen..

Var sjukt nervös.. eller borde kanske ha vart de men var nog inte de, men ja iaf.. vaknade på morron och for till mammamu på salongen för lite fix fix i håret, 1½ timme senare va de klart. Givetvis hade ja tänkt till och int tagit så kläder man måst dra över huvudet eller så, tänkte även att alla kommer ju ha gulliga lockar och gulligull så fan heller att ja ska ha de, ja hade lite rockabilly frilla, massa volym, spretigt och rufsigt. De va awesome.

Sen for ja hem och funderade på vad ja skulle sysselsätta mej med dom närmaste 2-3 timmarna innan ja behvde göra mej klar på riktigt. Kunde ju int gå ut me frillan eller lägga mej i soffan eller så så slog igång en film och målade naglarna och sånt tjaffs ;)

Senare där runt 3 så började ja sminka mej (oooh nooo hon gjorde de själv OMG !! -.-) vilket ja tycker funkar heeelt ok att göra själv, sprolla roll typ. Sen gjorde älsklingen entre i sin kemtvättade fräsha kostym, tog på mej klänningen och kände mej som en riktig prinsessa :D Vi drack (eller jag) lite vin för att lugna nerverna som började kännas av lite, nu var de nära. Där runt halv 5 tiden kom pappa i Jaguaren´, vi öppnade champange och kom på att helvete man måst ju ha cash så de vart en omväg förbi en bankomat för uttag. Sen var vi påväg. Vart väl 1 kanske 2 timmar i bilkön innan röda mattan uppenbarade sig, jo just de strax innan hade blåsan börjat kännas vid rejält så fick kuta ut i min långa klänning och huka bakom en buske. Lätt värt de.

Efter mattan så var de kort kort kort som gällde, kort me klassen, kort me älsklingen, kort me kompisar, ja ni fattar ;) Sen var de mingel innan maten, och maten.. ja maten.. som vegeterian så fick ja en varm tomat med tomatsås och en kall tomat. Lyckat.. aja skitsamma, vi hade kul ändå. Efter maten var fest på hotellrummen, träffga folk och ha en allmänt awesome time. Där vid hemgången var Zacke vår chaffis och efter ett litet stopp på shell för energipåfyllning så for vi hem. Kan summera hela kvällen som awesome awesome awesome.

Dock nu känner ja mej som askungen, förtrollat vacker men bara för en kväll, en bal, en gång.



 





uppdatering..äntligen ?

äckel !! nu hade ja äntliogen tagit mej tid och skrivit en inlägg så försvinner hela skiten.. he är väl bara å skriva om..suck..

Hade iaf skivit om att ja vet att de vart kass uppdatering men ärligt talat så bryr ja mej inte, är väl ändå int för andras skull ja uppdaterar omän givetvis mitt liv är så fruktansvärt intressant att alla bara måste veta (skämtis ;D ) but still, why ? Nu är de så mycke krav på alla bloggar att dom ska va på ett visst sätt, man ska uppdatera minst 9 ggr per dag osv osv.. alla storbloggare har tagit charmen ur de hela..

Men får väl se, nu me nydatorn kanske de kommer igång igen ;) borde väl köpa mej ett sånt där medtagbart internet, nä då skulle ja med säkerthet få fyrkantiga ögon. Har väl ändå bara haft skrivkramp på sistonde eller så har ja vart så less att skriva under svenskalektionerna så ja helt enkelt int idats ;D

Men dock så har de ju hänt massor, balen, studenten, fester osv :D ska lägga upp lite bilder så you'll see :D

So long for now.


RSS 2.0