Festival, Öl och Goda vänners sällskap..

"Sommaren är kort, de mesta regnar bort.." Var de inte vår alldeles egna Ledin som sjöng dom betänka orden. Jovisst var de det, och så som de regnade under årets festivalhelg så kan ja inte annat än att hålla me. Under torsdagen såg vädret lovande ut och jag tänkte i min godtrogenhet "Kanske att vädret ändå låter oss få, som årligt, ett soligt PDOL" Men icket, regn och rusk tyngde himmlen men trots detta så vart helgen mer än lyckad.

Vi började med att sitta (under tak) hemma hos mig. Och knäppte en och en annan öl, Sarek en ny favorit. Fredagen spenderades med Johannes, Angelica, Frida, Johan, Jonas, Hjärtat och Jag. Glada vänners sällskap som man brukar säga. Alla kände tagget inför kvällen och skratt och skålar delades ut. När sedan klockan började närma sig ingång så ringde vi taxi för att slippa sabba den så tillfixade frillan och säger till chaffisen "Var här senast 9, PRICK" åjovars, nog var han där 9, inte prick men har aldrig vart me om att Pites taxibilar vart så snabba. För vi trots att vi bokat dejt me chaffisen så förväntade vi oss att få vänta minst 20 min, as usual. Så när taxibussen rullade in på infarten vart de full rulle med att hinna plocka ihop leg, pengar,kamera och telefon. Hade påminnt allihopa ca 2 timmar före att Påmin mej nu att ta legget, för ja glömmer så lätt. Å jovisst glömde ja, inte legget utan biljetten. Halvvägs till stan säger Frida till mej "har du nu leget, och biljetten.." Känner bara hur ja vill dra nått gammalt över mej när ja skriker till Chaffisen BACKA FÖRHELVETE ! Så 60+ kostade oss för att ta en liten extra tur runt Pitholm.

När vi senare kommer fram till den trevligt rörliga staden så tar vi en lov inne på kvantum för att besöka en toalett och hämta ut lite pengar, Fick lön i fredags och har väl gått ca 2000 kr, men de är väl spenderade pengar, för att sedan traska in mot området. När vi väl kommit in efter vakters sökande i väskor och fickor så beger vi oss mot Kärlekslandet för att fylla på promilleförrådet och där möts vi av bra musik, glada människor och trevliga arbetspolare som som jag var lediga denna fredagskväll. Vi skålade där ett tag för att senare spana runt på området. Just denna kväll hände inte mer än vi drog runt från krog till krog och bara njöt av rörelsen i piteå bara för att många timmar senare vakna med tungt huvud och en enorm seghet.

Hjärtat och jag bestämde oss för att fara ner till stan och käka lite innan kvällens bravader drar igång igen, och sagt och gjort så for vi in till stan men käkade faktiskt på Big Boy istället för att sluka en annan festivallunch. Mätta och belåtna for vi hem var för sig och ja slog på en rulle och la mig i sängen för att taktikvila lite inför lördagens festande. Jovars vila vart de, när ja vaknade en timme senare, 45 minuter innan alla skulle komma kände jag inte alls för att knäppa en bärs och traska runt i regnet. Men joda, man är väl en partypingla, så masade mej upp efter 3 snoozningar och ställde mej i skållande hett dushvatten. När ja kom ut kände ja att Jamen ändå, hejna blir skojj. Så la på lite partysmink, vax i frillan och efter en radikal i garderoben så var jag Fit for fight.

Ullis, Zacke, Frida, Hjärtat och Robbe rullade in på uppfarten och packade kylen med alkohol and here we go again. Hjärtats inköp från teknikmagasinet var en höjade under kvällen, närmligen denna lilla Beer Bong aka. Party Shootern som gjorde att en och en annan flaska halsades i ensekunders fart. Även kära mor (MammaMärta som Hjärtat så fint sa kvällen innan) tilldelade oss sitt sällskap en stund under förfestandet. Även fast det tog en stund att komma igång så vart de lika mycke party som kvällen innan, om inte mer, och när vi ringde taxi fick ja höra från allihop "Du har väl me dej biljetten idag ?!"

Kvällen spenderades likt alla andra festivalkvällar med alkohol, borttappande av varandra, mat och bra musik. För inte får ja glömma att klockan ett stod jag och Hjärtat vid Babylon scenen och Hardcore Superstar drog igång med ett härligt riff. Hur ska man summera helgen, jo de finns ett ord AWSOME ! När vi kom hem efter en vandring i de intelänge så regninga vädret så slängde jag kvällen innan en tanke och drack lite vatten, för att vakna upp på morron med en välmående men en enormtrötthet och ömmande fötter. Men de var de värt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0