Fur is dead..

Åååååååååååh detta samhälle ! It drives me crazy ! Skulle lätt kunna gå omrking och vara förbannad hela dagarna, för står för så mycke och så många människor retar mej för de. Eller retar och retar.. visserligen bara för att dom vet att ja blir så irriterad.. HAHA skitkul verkligen.. Iallafall så satt ja på jobbet idag och hade lite dötid så kollade runt lite på några bloggar, och hamnade på nån blondinfjortisblogg. Där skrev hon ett långt utlägg om hojna "blondinbella" och om att hon gillar päls (grr..) och hur ful hon var bla bla bla fjortissnack.. Iallafall de ja skulle komma fram till var att ja läste komentarerna och där dök detta upp :

Postat av: --

äter inte du kött? jo det gör du ... djuren dödas för att vi ska få mat på bordet! det spelar för i helvete ingen roll om dom gör en päls jacka av ett djur som redan dödats för att sånna som du ska käka på macdonalds varje dag! tror du själv att man dödar ett djur och bara tar pälsen och inte äter köttet! åhhh tröga människa...

Vem är de som är trög här egentligen ?! Djuren som ÄR pälsen är oftast uppfödda just i de syftet, att bli päls.. inte för köttet. De är ju inte riktigt så att man går omkring me grispäls.. hur skulle de se ut ? Minkarna tex föds verkligen inte upp i köttets syfte, kan man ens äta mink ? Dom föds upp för att bli burna av rika idioter som tror att det är snyggt att bära flått kadaver på sig. Stereotypa beteenden hos pälsdjuren på farmerna är vanliga, tex att minkarna springer av och an i buren, kastar sig mog väggarna och visar sig otroligt aggressiva. Dessa psykiska störningar kan jämföras med schizofreni eller autism hos människan. Bara i sverige föds de upp ca 1,4 miljoner minkar årligen och tusentals kaniner och chinchillor ,bara för att gynna ytliga människor, på ca 140 olika pälsfarmer. Låter de sunt ?

Dessutom är detta även en miljöfråga, hur tänker människorna när dom bidrar till att grundvattnet förorenas, kropparna från de flådda djuren slängs här och där och vid beredningen av pälsarna används en stor mängd kemikalieblandningar med krom-innehåll. Tänker dom jamen ja änvänder ju faktisk lågenergi lampor ! Så de jämnar ut sej..

Köper man utlänska pälsar kan man intr heller vara 100% säker på vad de är för päls, säger dom mink kan de lika gärna vara katt, säger dom räv kan de lika gärna vara hund.. Och man ska heller inte säga att "jamen dom tar så bra hand om dom, dom lever ett bra liv, dom somnar bara in"  För de är rent jävla bullshit. I många fall lever djuret fortfarande när de flås, så att ägna en liten extra tanke om hur de egentligen ligger till bakom de dendär mysiga pälsen.

Minkar: (detta då enligt statistik i sverige) Minkarna gasas ihjäl med koldioxid.
Chinchillor: Dödar på ett sätt där man fäster en elektrod i örat och en i svansen sen skickas ström genom kroppen tills chinchillan dör. Eller att man tar tag i svansen och i pannan, därefter dras huvudet nedåt samtidigt som djurets nacke böjs bakåt. + att man svälter dom efter deras halva livstid, eftersom att det är lättare att flå ett magert djur och pälsen är bättre.
Kaniner: Det finns iget generellt sätt hur man dödar kaniner.

Katter/Hundar: Det finns inget generellt sätt hur man dödar katter/hundar, men dessa råkar oftast ut för att bli flådda levande, kanske på sin höjd efter ett kast i marken.


Rävkroppar mals ner till rävfoder i Finland på pälsfarmerna. Men minkroppar får inte användas, för två år sedan infördes en regel om att minkkroppar inte längre får användas i mink- eller rävfoder. Nu kostar det för minkfarmarna att förstöra kropparna. Men i en del andra EU-länder använder man minkkropparna i foder.

Skulle kunna skriva om detta hela dagen men detta summerar nog de mesta, jag får alltid en liten tår i ögonvrån när ja disskuterar, läser, hör om detta ämne, För tänk om nån skulle traska omkring me min Nelly, Lindas Douglas eller Fridas Madonna som jacka ?! Jag förstår inte hur man kan flå, stycka eller döda ett djur för pälsen eller köttet skull.. Jag personligen tycker päls är fruktansvärt fult, men dom som nu tycker de är så snyggt kan väl likagärna använda fejk ? vad är skillnaden förutom priset ? De är ju int så att man förlorar på att köpa fejk, billigare, sundare för både miljö och djur och man slipper dessa disskutioner. Om alla skulle börja köpa fejk skulle pälsindustrin sjunka och med tiden säkert försvinna helt (håll tummarna). För de är väl så, allt handlar om pengar.. 


Here's the rest of your fur coat..

Kommentarer
Postat av: ulliiiss

folk verkar trampa dig på fötterna och veta dina känsliga punkter!:) Jag säger bara, tur alla inte tänker likadant ändå. För hur skulle världen då se ut? kaaaos :P

2009-08-06 @ 23:32:22
URL: http://ulliiiss.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0